INFORMATIE

                                                      
Een fototoestel is een prachtig middel om al het moois wat de natuur te bieden heeft vast te leggen en te delen met anderen. Maar kijken in de natuur is natuurlijk veel leuker dan plaatjes kijken achter de pc. 

Buiten gebeurt het!
                                   Beleef de natuur!

Ik vind het leuk dat je op mijn site bent beland en ik hoop dat mijn foto’s je aanspreken. Laat mijn fotosite een inspiratiebron zijn om de natuur zelf te ontdekken en te beleven.

Bijna alle foto’s op deze website zijn in Nederland gemaakt, slechts een enkele foto in het buitenland. En alle foto’s in de albums zijn door mijzelf gemaakt. De foto’s die staan in Wetenswaardigheden en Over Koos zijn soms door anderen gemaakt. Dit wordt dan onderaan die tekst vermeld. (De foto’s op deze pagina zijn door anderen gemaakt). Artikelen in Wetenswaardigheden zijn soms van internet gehaald en door mij aangepast/aangevuld.


Wie is Koos Roggeveld         

Ik woon sinds 1993 in Exloo, daarvoor woonde ik in de stad Groningen. Ik werk als medisch analist op het Laboratoriumgeneeskunde van het UMCG. Mijn eerste (speelgoed)fototoestel kreeg ik als puber (eind jaren '70), daarna een Agfa 3000 sensor, maar tijdens mijn studietijd lag het fotograferen stil. Rond 1980 kocht ik mij eerste spiegelreflex, een Pentax K1000. In 1985 een Pentax ME super erbij aangeschaft. Tijdens deze periode veel in de eigen zwart/wit doka gewerkt. In 1994/1995 overgestapt op Canon (EOS 5D). En in 2004 helemaal over op digitale fotografie met de Canon 300D. Apparatuur; zie verderop.

Fotografie is mijn hobby: ik heb niet echt een bepaalde richting, maar natuur en landschap zijn favoriet. Met daarnaast ook macro fotografie.        
Door het lidmaatschap bij de fotoclub fotografeer ik ook mensen (steeds meer en meer) en andere onderwerpen, wat ook erg leuk kan zijn. De Natuur in het algemeen heeft altijd al veel voor mij betekend en daarom heb ik daar veel belangstelling voor. 

 

Sinds maart 2010 ben ik lid van fotoclub Borger-Odoorn (Zie de link) om wat gerichter en serieuzer bezig te zijn met fotografie en om mijn fotografische vaardigheden in het algemeen te verbeteren. Ik laat ook weleens foto's afdrukken om, bijvoorbeeld, deze te exposeren. In dat kader hangen er foto's van mij: o.a. steeds 4 foto's op de gang bij ons laboratorium.

 

Copyright
Mijn foto’s mogen voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt. Het is niet toegestaan foto's te gebruiken voor commerciële doeleinden zonder schriftelijke toestemming.                                                                                        

   All Rights Reserved!

                                           © 2000 - 2018

AVG en Portretrecht

Portretfoto's mag je wel op je eigen website publiceren. Straatfoto's en foto's gemaakt in openbare ruimtes mag je in de basis nog wel maken. Publiceren ook wel, bijvoorbeeld op je eigen website.

Mocht u bezwaar hebben dat uw foto op mijn website staat, vul dan het contact formulier in en ik verwijder betreffende foto('s).Contact     

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties naar aanleiding van de inhoud van deze website?   Vul dan het contact-formulier in.   

           

Apparatuur

 Digitale spiegelreflex:                                      


 Canon EOS 80D

 

 

Objectieven:   Sigma AF 10-20mm f 3.5 EX DC HSM              

                     Sigma AF 17-70mm f 2.8-4 DC OS HSM Macro

                     Sigma AF 70-200mm f 2.8 EX DG OS HSM

                     Sigma AF 150-600mm f 5.0-6.3 DG OS HSM I Contemporary

                     Sigma Macro AF 150mm f 2.8 APO DG EX HSM

                    Sigma AF 28mm f 1.8 EX DC Aspherical Macro

                     Sigma TC 1.4x tele-converter

                     Canon EF 50mm f 1.8

Flitser:          Metz Mecablitz 64 AF 1 Digital

                    Metz Mecablitz 48 AF1 Digital

Statief:          Tripod: Benro A 297 EX M8, Statiefkop: Benro HD 38 en Monopod: Redged RMT 527, Statiefkop: Velbon QHD-41Q

Andere zaken: Canon Afstandsbediening; draadloos RC-6 en kabel RS-60 E3

                      Oculairverlengstuk EP-EX 1511

                      Circulair Polarisatiefilter van 58mm en 72mm

Mijn eerste digitale camera was de Canon 300D. In februari 2009 heb ik deze ingeruild voor de Canon 1000D.
En in juli heb ik mijn korte zoomlens, 28-105 mm, ingeruild tegen de Sigma 18-200 mm.
In mei 2010 2 lenzen aangeschaft: de Sigma 150-500 mm en de teleconverter. Vervolgens heb ik in december 2010 mijn 1000D ingeruild tegen de Canon EOS 60D. Deze camera is echt een hele goede aanschaf. En omdat ik mij volledig wil toeleggen op mijn EOS 60D heb ik mijn hybride-camera, de Canon PowerShot SX 10 IS, met 20x optische zoom, maar verkocht. Hier heb ik een jaar of twee mee gefotografeerd. Ik kan dus nu ook wel stellen, dat alle foto's die gemaakt zijn na 14 december 2010, gemaakt zijn met de EOS 60D. In augustus 2011 een groothoek objectief gekocht en liep tegen een voordelige 150 mm macrolens aan ter vervanging van de 50 mm macro. Omdat ik deze wel als portretlens gebruikte, de Canon 50 mm f 1.8 erbij aangeschaft. In juni 2013 toch maar overwogen om betere (lichtsterkere) objectieven aan te schaffen. Aangeschaft: Sigma 17-70 mm f 2.8-4 en Sigma 70-200 mm f 2.8. De Sigma 18-200 mm 3.5-6.3 wel erbij gehouden, vooral makkelijk bij feesten en partijtjes. Omdat ik op een gegeven ogenblik veel aan straatfotografie deed, een mazzeltje gehad met de aanschaf van een Sigma 28 mm objectief in februari 2015. Al langere tijd wilde ik mijn 150-500 mm tele wel inruilen tegen de 150-600 mm en dit in mei 2016 dan eindelijk gedaan. Doordat er een set-aanbieding was inclusief teleconverter mijn oude converter ook maar ingeruild. Nu ga er een heel stuk op vooruit!

In december 2017 de body EOS 60D ingeruild tegen de Canon EOS 80D. De 80D heeft zoveel meer dan de 60D, dat ik vond om deze stap maar eens te nemen.

 Compact camera:

Daarnaast heb ik nog wel een klein cameraatje als extraatje; zodat je altijd een camera bij de hand kunt hebben, zonder al te veel gesleep. Dit is een Sony cybershot DSC W55. Inzomen stelt niet veel voor, maar zeker voor landschappen en ook op macro gebied is dit een prima camera. Er staan verschillende foto's gemaakt met de Sony W55 compactcamera tussen de foto's om te laten zien dat je ook met zo'n camera goede foto's kunt maken! Dit wordt dan vermeld bij de betreffende foto.

Sinds half oktober 2014 een tweede en betere compact camera gekocht: Canon Powershot S120 (een high-end compact). Nu de mogelijkheid om met een klein cameratje toch betere foto's kunnen maken: meer controle over de instellingen van de camera en in RAW fotograferen!

INFORMATIE BIJ DE FOTO'S:

Bij de foto's die na 14 december 2010 gemaakt zijn, zal ik de instellinggegevens van de camera zetten. Hierbij vermeld ik het type camera, daarna achtereenvolgens de sluitertijd, het diafragma, de iso waarde en tot slot de brandpuntsafstand. Omdat ik met mijn camera ook kan filmen zou het kunnen, dat er soms een link achter de gegevens staan. Die verwijst naar een filmpje op YouTube. Deze link zul jezelf even in de webbrowser moeten kopieren om het filmpje te bekijken.